Kuchnia artystyczna w Lokalu
Kuchnia artystyczna w Lokalu
Na warsztatach kulinarno-artystycznych w restauracji Lokal artysta płodny nigdy nie bywa głodny, a menu jest bardzo szerokie:
Szefowie kuchni Arek i Kamil dzielą się swoimi umiejętnościami przyrządzania niezwykłych kompozycji smakowych i estetycznych. W ich kuchni królują proste, świeże składniki, ale też naturalne barwniki i twórcze, artystyczne pomysły. Czarne burgery, pizza z marchewką i selerem czy lepienie pierogów to prawdziwie rzeźbiarskie wyzwania.
Ola Ignasiak łączy to co pyszne z tym co piękne. Produkty spożywcze nieraz w historii sztuki stawały się tematem dzieł. Ale co powiecie o używaniu produktów spożywczych jako tworzywa artystycznego? Ola z liczną gromadą młodych twórców i w asyście Justyny Maksajda i Zuzanny Malinowskiej wykreowały niepowtarzalne przepisy na sztukę kulinarną. Zapach, smak, dotyk i wygląd ich dzieł pobudzał twórczy apetyt i wyobraźnię. Młodzi artyści stali się na chwilę kucharzami, a restauracja Lokal – która gościła podopiecznych Świetlic Artystycznych – to po prostu galeria sztuki jedzenia o szybko znikającej ekspozycji!